JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI
Szybka i prosta przystawka na niemal każdą okazję.
SKŁADNIKI:
- 2-3 łyżki majonezu
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 500 g pieczarek
- ¼ pęczka natki pietruszki
- 1 mała cebula
- 1 łyżka masła
- 5 liści sałaty (do dekoracji)
- kiełki rzodkiewki (do dekoracji)
- sól i pieprz (do smaku)
WYKAZ ALERGENÓW:
Jaja i produkty pochodne
PRZYGOTOWANIE:
Jajka ugotowane na twardo obierz, przekrój na połowę a następnie wyjmij ostrożnie żółtka.
Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż razem na maśle. Ostudź.
Natkę drobno posiekaj.
Żółtka połącz z pieczarkami, natką i majonezem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Połówki jajek napełnij farszem. Ułóż na półmisku wyłożonymi liśćmi sałaty i kiełkami rzodkiewki.