JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

Szybka i prosta przystawka na niemal każdą okazję.

SKŁADNIKI:

  • 2-3 łyżki majonezu
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 500 g pieczarek
  • ¼ pęczka natki pietruszki
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka masła
  • 5 liści sałaty (do dekoracji)
  • kiełki rzodkiewki (do dekoracji)
  • sól i pieprz (do smaku)

WYKAZ ALERGENÓW:

Jaja i produkty pochodne

PRZYGOTOWANIE:

Jajka ugotowane na twardo obierz, przekrój na połowę a następnie wyjmij ostrożnie żółtka.
Pieczarki i cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż razem na maśle. Ostudź.
Natkę drobno posiekaj.
Żółtka połącz z pieczarkami, natką i majonezem. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Połówki jajek napełnij farszem. Ułóż na półmisku wyłożonymi liśćmi sałaty i kiełkami rzodkiewki.